Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

AFVOER VERSTOPT

Komt er een vreemde geur uit je afvoer? Loopt het water langzaam weg? Dan kan het zijn dat de afvoer verstopt is. Kies voor de vakkundige hulp van Riool Totaal Service om snel van je verstopte afvoer af te komen.

Riool totaal afvoer

OORZAKEN VAN EEN VERSTOPTE AFVOER

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer komt helaas vaak voor. Wat zijn nou precies de oorzaken van een verstopte afvoer? Wij lichten de meest voorkomende oorzaken toe. Wanneer je de oorzaken weet, kun je een verstopte afvoer voorkomen.

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer

De meest voorkomende oorzaken zijn etensresten, vetresten, wc papierproppen die vastzitten of haren die zijn opgehoopt in de afvoer. Deze oorzaken zorgen ervoor dat het water minder goed wegloopt of dat de leiding volledig verstopt raakt.

Hoe weet je of je afvoer verstopt is?

Je herkent een verstopte afvoer aan water dat niet of nauwelijks wegloopt. Een verstopping kan zich aan de oppervlakte plaatsen, zoals haren in een doucheputje. Het kan ook gebeuren dat een verstopping dieper gevestigd is in de afvoer. Een diep gelegen verstopping is lastig om zelf te ontstoppen met een huis-tuin- en keukenoplossing. Zeker wanneer de verstopping wordt veroorzaakt door een breuk in de leiding.

Zowel wateroverlast als stankoverlast kunnen aantonen dat een afvoer verstopt is. Vieze geurtjes komen vrij bij een verstopping doordat het vuil en het water niet weg lopen. Vraag dus altijd een professional om te kijken naar een dieper gelegen verstopping.

Hoe weet ik waar de verstopping zit?

Een afvoer kan verstopt raken op verschillende plekken. Denk aan het oppervlak, de sifon of juist dieper in de leidingen. Riool Totaal Service heeft alle apparatuur in huis om te inspecteren waar de verstopping precies zit.

Welke afvoer verstopping ontstopt Riool Totaal Service?

 • Afvoer verstopt keuken
 • Afvoer verstopt wasbak
 • Afvoer verstopt gootsteen
 • Afvoer verstopt badkamer
 • Afvoer verstopt wasmachine
 • Afvoer verstopt wc
 • Afvoer verstopt douche
 

Is er een andere afvoer verstopt? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Afvoer verstopt? wij staan 24/7 voor je klaar.

De vaste kosten voor een verstopte afvoer zijn €79,- inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Hoe ontstop je een leiding?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de oorzaak van de verstopping. Per oorzaak zijn er verschillende oplossingen.

Denk bijvoorbeeld aan een ontstoppingsveer bij etensresten. In veel gevallen is een reiniging voldoende. Helaas is een reparatie in sommige gevallen noodzakelijk. Wil je direct van je verstopte afvoer af zonder zelf aan de slag te gaan? Riool Totaal Service staat 24/7 voor je klaar.

Hoe kan ik zelf mijn afvoer ontstoppen?

Een verstopte afvoer, daar wil je zo snel mogelijk van af. Wij hebben een aantal tips om zelf een afvoer te ontstoppen. Vraag jezelf daarbij af of de verstopping aan het oppervlak ligt of deze dieper in de afvoer zit. Ga alleen zelf ontstoppen als de verstopping aan het oppervlak ligt.

Zelf een gootsteen ontstoppen met soda?

Een afvoer van een gootsteen ontstoppen met soda is een tip van grootmoeder die we vaker horen. Toch zijn wij geen fan van deze oplossing. Een afvoer ontstoppen met soda en azijn werkt slechts gedeeltelijk bij vetresten die zijn blijven hangen. Deze oplossing is geen 100% dekkende manier om van het probleem af te komen. Er kunnen namelijk alsnog vetresten achterblijven.

Is het probleem niet opgelost? Dan kan de oorzaak anders zijn dan gedacht. Vraag onze professionals om de oplossing.

Afvoer verstopt? wij staan 24/7 voor je klaar.

De vaste kosten voor een verstopte afvoer zijn €79,- inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Kan ik zelf vet uit mijn afvoer verwijderen?

Vet verwijderen uit een afvoer vraagt om aandacht. Het is mogelijk om een deel van het vet te verwijderen met heet water en soda, maar dit is niet altijd de juiste oplossing. Afhankelijk van waar de verstopping zich bevindt is er een oplossing op maat. Wij hebben een oplossing voor:

 • Afvoer wasbak
 • Afvoer gootsteen
 • Afvoer douche
 • Afvoer wasmachine
 • Afvoer wc
 

Een verstopping in een andere afvoer? Laat het ons weten, we komen bij je langs op het probleem te verhelpen.

SCHAKEL DE HULP IN VAN RIOOL TOTAAL SERVICE om een afvoer te ontstoppen

Wat het probleem ook is: voor alles bestaat een oplossing. Schakel de hulp in van Riool Totaal Service! Wij zorgen dat de afvoer in no time weer goed functioneert.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Direct een afspraak maken? Ook dat kan!

In welke steden en/of dorpen is Riool Totaal Service actief?

Riool Totaal Service heeft diverse loodgieters in dienst die je graag helpen om snel de verstopping aan je afvoer te verhelpen. Wil jij snel van je verstopte afvoer af? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 85 06 09 544maak een afspraak via of bekijk meer informatie hieronder. Onze locaties: Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg, Nijmegen, Oss, Oosterhout, Vught, Waalwijk, Helmond, Dongen, Raamsdonksveer, Kaatsheuvel, Drunen, Rijen, Oisterwijk, Schijndel, Veghel, Uden, Sint-Oedenrode, Gemert, Boekel, Zaltbommel en Wijchen.

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.