Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

RIOOL ONTSTOPPEN

Een verstopt riool veroorzaakt nare geurtjes en zorgt ervoor dat je jouw riool niet kan gebruiken. Erg vervelend dus. Je riool ontstoppen is de oplossing, maar hoe doe je dit? De specialisten van Riool Totaal Service weten het precies. We vertellen het je!

Je riool ontstoppen wil je zo snel mogelijk doen, maar soms is het toch nodig om geduld te hebben. Het is namelijk niet een klusje dat iedereen zelf kan doen. Onze specialisten zorgen ervoor dat jouw riool ontstoppen binnen 24 uur gebeurt. Ervaar het zelf!

riool totaal service

Waarom je riool ontstoppen door Riool Totaal Service?

 • Snel in actie
 • We verhelpen het probleem binnen 24 uur
 • Precisiewerk
 • Onze loodgieters weten precies welk materiaal en welke werkzaamheden er plaats moeten vinden om de klus te klaren
 • Goede tarieven
 • We hanteren een standaardprijs van €79,-
 • Altijd te bereiken
 • 24 uur, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar staan wij voor je klaar

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Riool VERSTOPT? DIT moet je DOEN!

Wanneer je riool verstopt is, is het belangrijk dat je eerst constateert waar het probleem zich precies afspeelt. Dit kan lastig zijn, omdat je riool door het hele huis gaat, maar vaak is de plek aardig logisch, namelijk bij een gootsteen of afvoerputje. Je kunt deze openen om te kijken of je het probleem zelf kunt verhelpen.

Online zie je vaak het advies om te werken met heet water, azijn en soda, maar dit raden wij af. Deze middelen helpen enkel voor het verwijderen van vetresten, maar dit is niet vaak de oorzaak van een rioolverstopping. Deze middelen kunnen overigens de verstopping wel verergeren. Zelfs als het je lukt de verstopping te verhelpen, is de kans groot dat deze terugkeert.

Je riool ontstoppen kun je het best laten doen door een specialist. Onze loodgieters staan 24/7 voor je klaar!

OORZAAK VAN een verstopte riool

Een verstopt riool kent vele oorzaken. Het riool is natuurlijk bedoeld om water, ontlasting en papier weg te spoelen, maar veel mensen proberen er ook andere dingen door te spoelen. De meest voorkomende reden van een rioolverstopping is ophopende etensresten, die mensen door hun gootsteen proberen te spoelen. Ook gebeurt het regelmatig dat mensen vreemde voorwerpen door het toilet proberen te spoelen, die niet goed door het riool passen.

Ontstoppen riool zelf doen of laten doen?

Als je een beetje handig bent, is het verleidelijk om het ontstoppen van je riool zelf te proberen. Dit is vaak toch een lastiger klusje dan dat veel mensen denken. We leggen je uit in welke situaties je dit zelf kunt proberen en wanneer je het beter aan een professional over kunt laten.

zelf doen

Je riool zelf ontstoppen raden we eigenlijk alleen aan als we spreken over een kleine verstopping. Het is essentieel dat je precies weet waar de verstopping zich afspeelt, aangezien je anders je riool kunt beschadigen. Heb je de verstopping gevonden? Dan kun je proberen dit met een langwerpig voorwerp te verwijderen. Nadat je dit hebt gedaan, raden we aan met warm water door te spoelen en het riool even met rust te laten.

AFVOER LATEN ONTSTOPPEN

Weet jij niet 100% zeker waar de verstopping zit, dan raden we aan de ontstopping te laten doen door een professional. Deze weet precies wat te doen om de verstopping te vinden, maar weet ook vooral hoe deze te verhelpen. Onze professionals beschikken over alle nodige materialen en zetten deze graag in om jouw riool te ontstoppen.

Riool verstopt? wij staan 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Jouw riool ontstoppen: het stappenplan

Jouw riool ontstoppen gebeurt bij Riool Totaal Service altijd aan de hand van een vast stappenplan. Zo weten onze professionals wat ze te doen staat, maar weet jij ook vooral waar je aan toe bent. Dit stappenplan ziet er als volgt uit:

 1. Probleemconstatering: jij komt erachter dat je last hebt van een verstopt riool. Eerst probeer je te achterhalen waar de verstopping zit, waarna je kunt proberen deze te ontstoppen. Lukt dit niet, dan schakel je één van onze specialisten in.
 2. Contact opnemen: telefonisch, via e-mail of via ons contactformulier neem je contact op met onze specialist. Je vertelt precies wat je weet, zodat onze specialisten weten wat ze te doen staan. Ook wordt er een geschikt moment ingepland.
 3. Jouw riool ontstoppen: op het afgesproken moment staat onze specialist voor de deur om jouw riool te ontstoppen. Als het goed is, gebeurt dit binnen een half uur. Zodra de loodgieter klaar is, ontvang je advies over wat je kunt doen om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

Wat kost een AFVOER DOUCHE ontstoppen?

Riool Totaal Service hanteert een standaardprijs van €79,-. Deze prijs omvat een half uur arbeidsloon, voorrijkosten en de nodige materialen. Over het algemeen duurt het niet langer dan een half uur om het probleem te verhelpen. Maak jij gebruik van onze service na 18.00 of in het weekend? Dan betaal je een avond- of weekendtoeslag.

In WELKE STEDEN ZIJN WE ACTIEF?

Wil jij je riool z.s.m. ontstoppen? Riool Totaal Service is actief in de volgende steden. We staan 24/7 voor je klaar om jouw probleem te verhelpen!

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.