Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

RIOOL REPARATIE

Een kapot riool is erg gevaarlijk. Wanneer jij merkt dat er een riool reparatie uitgevoerd moet worden, is het noodzakelijk dat je dit zo snel mogelijk laat doen, om gezondheidsklachten te voorkomen. Onze specialisten staan binnen 24 uur voor je klaar om een riool reparatie bij jou uit te voeren!

Niet alleen voorkom je met een riool reparatie gezondheidsklachten, je zorgt er ook voor dat je riool geen nare geur afstoot en dat je gewoon kunt doorspoelen zoals je wil.

Riool reparatie en vervanging

Waarom je riool reparatie bij Riool Totaal Service?

 • Snel gerepareerd
 • Onze specialisten staan binnen 24 uur bij je voor de deur om de reparatie uit te voeren
 • Altijd bereikbaar
 • Midden in de nacht klachten? Geen probleem. We zijn 24/7 bereikbaar
 • Ervaren en vol kennis
 • Onze specialisten zijn opgeleid en al jaren in het vak. Ze weten altijd wat te doen.
 • Lage kosten
 • We hanteren een standaardtarief van €79,-

Je riool laten repareren, wij 24/7 voor je klaar.

Gratis rioolinspectie, geheel vrijblijvend

Kun je een reparatie riool zelf doen?

Het is eigenlijk nooit mogelijk om de reparatie van je riool zelf te doen. Toch merken we dat er nog regelmatig klussers zijn die denken dat dit wel een mogelijkheid is, maar het eindresultaat hiervan is vaak alleen maar verdere beschadiging.

Een riool kan beschadigd raken op verschillende manieren. Het is belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen, voordat we de reparatie kunnen starten. Daarom voeren we eerst een inspectie uit, bijvoorbeeld om te kijken of je riool verstopt is. Misschien constateren we wel dat er een innovatie moet plaatsvinden, dan zorgen we ervoor dat dit gelijk gebeurt.

Wanneer een riool reparatie?

Een riool reparatie kan veroorzaakt worden door verschillende redenen. De meest voorkomende reden is een verstopping, veroorzaakt door ophopende vet- of zeepresten, of haren in een putje. De reparatie is in dit geval eenvoudig, omdat een ontstopping in de meeste gevallen al genoeg is. Maar, het kan ook anders zijn. Vooral bij oude huizen is de riolering soms ook verouderd, waardoor de buizen compleet vervangen moeten worden. De gebruiker van het riool kan hier dus niets aan doen, het is gewoon een kwestie van tijd.

Waarom een riool reparatie laten doen?

Wanneer je merkt dat je een riool reparatie nodig hebt, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat doen. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van gezondheidsklachten als hoofdpijn en misselijkheid, maar kunnen er ook schimmels ontstaan. Het is belangrijk om het zelf te doen, omdat je anders dezelfde klachten snel weer kunt ervaren.

Zelf repareren

Wil je zelf ook helpen met het repareren van het riool, dan kun je ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor de specialist. Hierbij kun je denken aan de oorzaak proberen te achterhalen, door afvoerputjes te controleren en te kijken of je ergens een verstopping ziet. Verder is er weinig wat je zelf kunt doen, omdat het beschadigingen kan veroorzaken.

Laten repareren

Je riool laten repareren is dus de juiste keuze. Wij hebben bijvoorbeeld de juiste materialen in huis om gericht te werk te gaan. Hierdoor voorkomen we dat er onnodige schade wordt veroorzaakt, maar ook dat we snel en efficiënt kunnen werken. Met special camera-apparatuur kunnen we bijvoorbeeld scheuren en verstoppingen herkennen, zonder het riool in te hoeven. Zodra het probleem is gevonden, zetten we de juiste stappen om het riool ook daadwerkelijk te repareren.

SCHAKEL DE HULP IN VAN RIOOL TOTAAL SERVICE

Je riool laten repareren of vervangen? Schakel Riool Totaal Service in voor een geheel vrijblijvende rioolinspectie. Maak direct een afspraak! Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

De stappen naar een gerepareerd riool

Bij Riool Totaal Service werken we altijd volgens een vast stappenplan. Zo weet jij waar je aan toe bent, maar weten onze specialisten ook waar in het proces ze precies zijn. Uiteindelijk zorgt dit voor een gerepareerd riool voor jou! Deze stappen luiden als volgt:

 1. Contactopname: eerst neem jij contact met ons op. Dit kan via telefoon, e-mail of via ons contactformulier. Je legt de situatie uit en plant met ons een moment in waarop we langs kunnen komen.
 2. Inspectie: op het afgesproken moment staan we bij je voor de deur. We beginnen gelijk met een inspectie, waarin we kijken naar waar het probleem ligt en hoe ernstig het is.
 3. Reparatie: het probleem is gevonden, een plan is gesmeed. Of het nou een simpele ontstopping is of het vervangen van een deel van je riolering, onze specialisten werken gericht en zorgen ervoor dat jouw riool binnen no-time weer werkt.
 4. Advies: zodra je riool gerepareerd is, nemen onze specialisten je mee met wat er precies is gedaan. Hierna voorzien we je van advies, zodat jij de juiste stappen kunt doorlopen om het probleem niet nogmaals plaats te laten vinden.

Riool reparatie kosten

Bij Riool Totaal Service hanteren we een standaardtarief van €79,-. Deze kosten bevatten de voorrijkosten, de basismaterialen en een half uur uurloon en zijn exclusief btw. In het geval van een riool reparatie worden er vaak nog wel extra kosten gemaakt, aangezien er vaak meer dan alleen het basismateriaal gebruikt wordt. Wil jij een precieze prijsschatting, neem dan gerust contact met ons op.

Riool Totaal Service: jouw rioolspecialist

Wil jij een riool reparatie aan je huis? Onze specialisten staan voor je klaar in de volgende plaatsen!

DIRECT CONTACT

Je riool laten repareren, renoveren of vervangen?

Vraag nu de gratis en geheel vrijblijvend rioolinspectie aan.