Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

GOOTSTEEN VERSTOPT

Wanneer je gootsteen verstopt is, veroorzaakt dit veel problemen. Je merkt een vreemde geur, maar zult ook merken dat je gootsteen volloopt met water. Dit kent vele oorzaken: etensresten, vetresten of opgehoopte haren.

Bij Riool Totaal Service voorzien we je van alle informatie die je nodig hebt om je verstopte gootsteen zelf te ontstoppen. Toch liever een specialist aan het werk? Dan staan we altijd voor je klaar!

Riool totaal afvoer

Waarom je gootsteen ontstoppen door Riool Totaal Service?

 • Precisiewerk
 • Een verstopte gootsteen vraagt om secuur werk, aangezien het anders snel weer kan terugkeren
 • Altijd te bereiken
 • Wanneer je gootsteen verstopt is, wil je dit zo snel mogelijk voorkomen. Wij staan 24/7 voor je klaar.
 • Snel in actie
 • Zodra jij contact met ons opneemt, proberen we binnen 24 uur je gootsteen ontstopt te hebben
 • Voordelige prijzen
 • Met een standaardtarief van €79,- wordt jouw gootsteen voordelig ontstopt

Gootsteen verstopt? wij staan 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

AFVOEr GOOTSTEEN VERSTOPT? DIT kun JE DOEN!

Wanneer de afvoer van jouw gootsteen verstopt zit, is het belangrijk dat je eerst in kaart brengt waar het probleem zich precies voordoet. Je kunt nu kijken of het een probleem is dat je zelf eenvoudig kunt verhelpen met wat simpele handigheden, of dat er een specialist naar moet komen kijken. Doordat je precies weet waar het probleem zich bevindt, kun je de situatie ook duidelijk omschrijven, waardoor wij precies weten wat we moeten doen.

Online lees je vaak dat je een gootsteen die verstopt is kunt verhelpen met de hulp van soda en azijn. Wijzelf zijn geen fan van deze methode. Soda en azijn zijn alleen goed tegen het verwijderen van vetresten, maar zelfs dan lukt het nog niet altijd om alles te verwijderen. Gebruik je te veel van deze middelen, dan zorg je ervoor dat je gootsteen alleen nog maar extra verstopt raakt. Daarnaast is de kans dus groot dat je verstopping snel weer terugkeert, zelfs als deze tijdelijk verholpen lijkt.

OORZAAK VAN een verstopte gootsteen

Een verstopte gootsteen kent veel verschillende oorzaken, maar de meest voorkomende oorzaak is vet- en etensresten. Deze worden tijdens het afwassen door de gootsteen gespoeld, dan wel per ongeluk dan wel bewust. Deze resten hopen zich op en laten na verloop van tijd geen water meer door. Het water dat je wel probeert weg te spoelen, komt terug omhoog.

Een andere reden die in een zeldzaam geval ook wil voorkomen is een vreemd voorwerp dat wordt doorgespoeld maar niet goed door de gootsteen past. Je kunt hierbij denken aan klein kinderspeelgoed, plastic verpakkingen en andere kleine dingetjes.

ZELF doen OF LATEN ONTSTOPPEN?

Als je een beetje handig bent, is het verleidelijk om de gootsteenverstopping eigenhandig op te lossen. Toch raden we dit niet altijd aan, omdat er in veel gevallen sprake is van een vraag naar maatwerk, die niet altijd geleverd kan worden. We leggen je uit in welke gevallen je het wel- en niet zelf kunt proberen.

gootsteen ZELF ONTSTOPPEN

Is er sprake van voedsel ophoping in je gootsteen en zie je de restanten nog zitten? Dan is het vaak mogelijk om de gootsteen zelf te ontstoppen. Je haalt het putje van de gootsteen eraf en gaat vervolgens met een langwerpig voorwerp de gootsteen in, om zo de etensresten terug naar boven te halen. In sommige gevallen is het mogelijk om het gootsteenputje in eenvoudige stappen uit elkaar te halen. Is dit bij jou zo, dan kun je dit proberen.

Gootsteen LATEN ONTSTOPPEN

Wanneer de oorzaak van je gootsteen niet direct duidelijk is, is het slim om ook niet zelf met de gootsteen bezig te gaan. Je gootsteen laten ontstoppen is in dit geval de betere keuze. Onze specialisten weten precies wat er gedaan kan worden om je gootsteen te ontstoppen en doen dit voor je binnen 24 uur.

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

je gootsteen ontstoppen door riool totaal service

Bij Riool Totaal Service proberen we altijd te werken volgens een vast stappenplan te werken, zodat jij als klant precies weet waar je aan toe bent. Dit stappenplan ziet er als volgt uit:

 • Vaststelling van het probleem: jij ondervindt problemen met je gootsteen en hebt hier last van. Eerst kijk je naar waar het probleem zich precies afspeelt. Lukt het je om dit zelf op te lossen, dan is dat helemaal fijn. Zo niet, dan neem je contact met ons op.
 • Contact: jij neemt telefonisch, via e-mail of via ons contactformulier contact met ons op. Hier vertel je ons gelijk over de situatie, zodat wij een inschatting kunnen maken van wat we moeten doen om het probleem te verhelpen.
 • Gootsteen ontstoppen: op het afgesproken moment komt één van onze loodgieters bij je langs om jouw gootsteen te ontstoppen. In de meeste gevallen duurt dit maximaal een half uur. Aan het einde van dit proces ontvang jij advies, zodat je gootsteen niet nog een keer verstopt raakt.

Wat kost een gootsteen ontstoppen?

We hanteren een standaard tarief van €79,-, waarin een half uur arbeidsloon zit, voorrijkosten en de nodige materialen. Voor overige kosten zoals een avondtarief betaal je extra kosten.

In WELKE STEDEN ZIJN WE ACTIEF?

Riool Totaal Service is jouw specialist! Wanneer je contact met ons opneemt, proberen wij dezelfde dag nog bij je langs te komen om het probleem te verhelpen. Is jouw gootsteen verstopt? We helpen je in de volgende steden. Neem snel contact met ons op!

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.