Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

Afvoer in de douche verstopt?

Is een afvoer in de badkamer verstopt? Dit komt nooit gelegen! Een verstopte afvoer tijdens het douchen kan voor veel ongemak zorgen. Het is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn voor de leidingen wanneer de afvoer te lang verstopt is. Schakel daarom vandaag nog de hulp in van dé rioolexpert in Noord-Brabant: Riool Totaal Service!

Oorzaak van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer in de badkamer kan op verschillende plekken voorkomen. Zo kan het zijn dat uw douche verstopt is, de wasbak, of beide. Wij zetten kort voor je op een rijtje wat een mogelijke oorzaak kan zijn, en hoe je deze eventueel eenvoudig zelf kunt oplossen.

Verstopte afvoer in de douche

Een verstopte afvoer in de douche is als eerste te herkennen aan het water dat minder goed of niet meer weg loopt. Dit komt vaak door huidvetten, zeepresten en opgehoopte haren. Vaak liggen deze nog aan de oppervlakte van het doucheputje en kun je deze eenvoudig zelf verwijderen. Helaas komt het ook voor dat de verstopping verder in de leiding zit. Ga dan niet zelf aan de slag, maar schakel de hulp in van een professional. Zo voorkom je onnodige schade aan de leiding.

Verstopte afvoer in de wasbak

Een andere, veel voorkomende verstopping in de badkamer, is de afvoer in de wasbak. Hoewel hier vaak minder haren in de afvoer terecht komen, komt het toch voor dat de verstopping wordt veroorzaakt door opgehoopte haren. Bijvoorbeeld door het scheren boven de wasbak. Een afvoer in de wasbak ontstoppen kun je eenvoudig zelf doen. Je leest daar meer over op deze pagina. Kun je de oorzaak niet achterhalen? Riool Totaal Service staat voor je klaar!

Wat kun je doen tegen een verstopt doucheputje?

Het is natuurlijk fijn om te weten wat je zelf kunt doen tegen een verstopt doucheputje. Het is hierbij wel belangrijk om eerst kritisch na te gaan wat de oorzaak van je verstopping is. Is de kritisch zichtbaar aan het bovenste oppervlak, dan kun je proberen deze met eigen handen te ontstoppen. Zie je de verstopping niet zitten, dan raden we aan verder geen stappen te ondernemen.

Online lees je veel tips over het gebruik van huishoudelijke middelen om verstoppingen te voorkomen, maar wij raden dit ten strengste af. Wanneer je een verstopping bestrijdt met soda of azijn, stel je de verstopping simpelweg uit. Je verplaatst het probleem namelijk. Het lijkt dus even alsof je de verstopping verholpen hebt, maar zult binnen no-time merken dat deze zich verplaatst heeft. Daarnaast is het ook mogelijk dat de soda en het azijn zich ophopen, waardoor de verstopping alleen maar erger wordt.

Hoe voorkom je dat een doucheputje verstopt raakt?

Weten hoe je een verstopping kunt verhelpen is fijn, maar eigenlijk is het veel belangrijker om te weten hoe je een verstopping voorkomt. Dit doe je door consistent werk te leveren, direct na het gebruik van je douche. Merk je dat er haren rond het doucheputje drijven, dan haal je deze gelijk weg. Merk je dat zeep zich ophoopt rondom het putje, dan open je het putje en probeer je dit soepel weg te laten spoelen. Het is belangrijk dat iedereen in je huishouden dit doet, zodat jullie er gezamenlijk voor zorgen dat het putje niet verstopt raakt.

Woon je met kinderen? Dan is het ook belangrijk dat zij geen kans krijgen speelgoed te laten vallen in het putje. Het klinkt misschien als een onnodige tip, maar de hoeveelheid speelgoed die in het riool gevonden wordt is groter dan men vaak verwacht. Dit geldt overigens ook voor andere vreemde objecten, zoals verpakkingen, doppen en gehele flesjes.

Wat doet een specialist?

Misschien denk je: wat doet een specialist wat ik niet kan? We begrijpen deze gedachtegang goed, aangezien een specialist in principe niet veel meer doet dan het verwijderen van de ophoping in het riool. Het grote verschil is dat een loodgieter hierin gespecialiseerd is. Doordat ze beschikken over alle juiste materialen, kunnen ze gericht te werk gaan. Daarnaast weet een specialist precies waar deze moet zoeken.

De loodgieters van Riool Totaal Service beschikken allemaal over exclusief materiaal. Een voorbeeld hiervan is onze inspectie camera: deze kan door de rioleringsbuizen heen kijken en kan daardoor eenvoudig zien waar de verstopping precies zit. En misschien nog wel belangrijker: wat voor soort verstopping het is. Met deze informatie kunnen onze specialisten aan de slag om jouw verstopping te voorkomen.

Laat je verstopte badkamer afvoer repareren door Riool Totaal Service

Ben je er zelf niet in geslaagd om de verstopte afvoer te verhelpen? Of schakel je liever direct de hulp in van een professional? Schakel dan vandaag nog de hulp in van Riool Totaal Service! Wij komen zo snel mogelijk bij je langs in Noord-Brabant. Is het een spoedgeval? Dan staan wij 24/7 voor je klaar!

Riool Totaal Service ontstopt jouw Badkamer in Noord-Brabant. Wij staan 24/7 voor je klaar in de regio’s Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda en Nijmegen. Bel nu of maak online een afspraak!