Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

WC VERSTOPT

Wanneer je wc verstopt is, is dit heel vervelend. Het is niet hygiënisch en brengt hierdoor veel problemen met zich mee. Gelukkig schakel je eenvoudig een specialist in om je wc te ontstoppen!

Wij helpen je graag wanneer je wc verstopt is. Op deze pagina delen we informatie over hoe je wc verstopt raakt, maar vertellen we je ook alles wat je kunt doen om dit probleem te verhelpen. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan staan de professionals van Riool Totaal Service voor je klaar.

verstopping pomp

Waarom je WC ontstoppen door Riool Totaal Service

 • Snel te werk
 • We lossen het probleem vandaag nog voor je op te lossen!
 • Vakkundig werk
 • Al onze specialisten zijn opgeleid en ervaren kennis en ervaring om jouw wc te ontstoppen
 • Altijd bereikbaar
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per week
 • Scherpe tarieven
 • We hanteren de voordeligste prijs voor jouw situatie

WC AFVOER VERSTOPT? DIT MOET JE DOEN!

Wanneer je wc afvoer verstopt is, wil je in eerste instantie alles eraan doen om dit zelf te regelen. Om een hoop viezigheid en schoonmaakwerk te voorkomen, raden we aan eerst de vloer rondom te bedekken met handdoeken, kranten of oude dekens. Vervolgens kun je proberen de wc te ontstoppen met een ouderwetse rubberen ontstopper. Je plaatst deze over het afvoergat, waarna je hem weer lostrekt. De zuigkracht zou de verstopping op moet lossen.

Wat we enorm afraden, is eerst doorspoelen. Hierdoor komt het water nog hoger te staan, waardoor de wc sneller overstroomt. Het ontstoppen van je verstopte wc wordt hierdoor alleen nog maar lastiger en vooral nog een viezer werkje.

OORZAAK VAN wc VERSTOPPINGEN

In plaats van pas te werk gaan als je wc verstopt is, is het beter om er voor te zorgen dat je wc niet verstopt raakt. Let er bijvoorbeeld op dat je niet te veel toiletpapier gebruikt, omdat dit de wc eenvoudig verstopt. Een andere veel voorkomende reden die een wc verstopping veroorzaakt is het doorspoelen van vreemde voorwerpen, zoals kinderspeelgoed of verpakkingen.

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

wc zelf ontstoppen of laten ontstoppen?

Een overweging die je moet maken wanneer je wc verstopt raakt is of je de wc zelf wil ontstoppen of dat je dit wilt laten doen. Natuurlijk is de ene optie een stuk kostenvriendelijker, maar mogelijk minder effectief. We vergelijken de twee met elkaar!

WC ZELF ONTSTOPPEN

Er zijn twee manieren om een wc zelf te ontstoppen. De eerste is door te werk te gaan met afwasmiddel. Giet twee eetlepels hiervan in de wc en giet hier warm (niet kokend) water bij. Laat dit vijf minuten intrekken en spoel de wc dan door.

Is dit niet gelukt, werk dan met een rubberen ontstopper. Plaats deze op de afvoer en druk hem goed aan, zodat hij zich vastzuigt. Zodra je zuigkracht voelt, trek je de ontstopper naar je toe. Probeer hierbij niet te hard te trekken, aangezien je hiermee de verstopping kan verergeren.

Meer weten over hoe je een wc zelf kunt ontstoppen? Lees onze blog hierover!

WC LATEN ONTSTOPPEN

Is het niet gelukt de wc zelf te ontstoppen, of laat je dit liever gelijk door een specialist uitvoeren? Wij hebben alle middelen in huis om de wc te ontstoppen en zorgen ervoor dat dit binnen een dag gebeurt.

WC ONTSTOPPEN BIJ RIOOL TOTAAL SERVICE

Wanneer jij je wc ontstoppen laat door Riool Totaal Service, doorloop je de volgende stappen:

 1. Probleemstelling: eerst kom je erachter dat je wc verstopt is. Je probeert te achterhalen wat de reden hiervan kan zijn.
 2. Contact opnemen: telefonisch, via e-mail of via ons contactformulier neem jij contact met ons op. Je vertelt ons over het probleem en de mogelijke oorzaak en geeft je beschikbaarheid door.
 3. Wc ontstoppen: op het afgesproken moment komen wij bij je langs, het liefst dezelfde dag nog! We zetten onze middelen in om het probleem te verhelpen en geven je tips over hoe je de volgende keer de verstopping kunt voorkomen.

Wat kost een WC ontstoppen?

Bij Riool Totaal Service betaal je €79,- aan voorrijkosten, een half uur arbeidsloon, de kosten van het basismateriaal en garantie. Deze prijs is exclusief btw.

In WELKE STEDEN ZIJN WE ACTIEF?

Riool Totaal Service is actief in veel verschillende, met een breed aanbod aan loodgieters die zo snel mogelijk bij jou zijn om je wc te ontstoppen. Zo vind je ons onder andere in:

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.