Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

WC ONTSTOPPEN

Een verstopte wc is ontzettend vervelend. Het is vies en brengt een hoop ongemakken met zich mee. Gelukkig zijn er een aantal methodes om de wc eigenhandig te ontstoppen!

Wij hebben de beste tips gebundeld, maar mocht het toch niet lukken? Dan staan de professionals van Riool Totaal Service voor je klaar.

verstopping pomp

Is je wc verstopt? Start hiermee

Is jouw wc verstopt? Om een hoop viezigheid en schoonmaakwerk te voorkomen is het slim om de vloer rondom de wc te bedekken. Gebruik bijvoorbeeld oude dekens, kranten of handdoeken.

Bij een verstopte wc ben je snel geneigd om nog een keer door te trekken. Doe dit niet! Het water komt op die manier nog hoger en de kans is groot dat de wc gaat overstromen. Tijdens het ontstoppen kunnen er ook flink wat spetters uit de wc komen. 

Om wateroverlast te voorkomen adviseren wij om niet nogmaals door te trekken.

OORZAAK VAN DE wc VERSTOPPINGEN

Een van de belangrijkste dingen is het achterhalen van de oorzaak van de verstopping. Zit er iets vast in de wc wat een verstopping veroorzaakt? Wc papier of speelgoed van de kinderen? 

Wanneer de verstopping zichtbaar is kun je deze met rubberen handschoenen proberen te verwijderen. Zodra de verstopping is verwijderd kun je de wc opnieuw doorspoelen.

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

VERSTOPPINGEN niet zichtbaar

Is de verstopping niet zichtbaar? Misschien is er te veel papier achter gebleven of is de frituurpan geleegd in de wc? In dat geval zijn er andere methodes nodig om de verstopping te verhelpen.

Probeer de verstopping in eerste instantie te ontstoppen met afwasmiddel. Afwasmiddel zorgt voor de binding tussen water en vet en kan zo de ontstopping in gang brengen. Giet twee ruime eetlepels afwasmiddel in de wc en giet er van een meter hoogte warm (niet kokend) water bij. Niet gelijk doortrekken want door het inwerken van het afwasmiddel en het gebruik van warm water krijgt de verstopping de gelegenheid op te lossen. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken en spoel de wc dan door.

Is het niet gelukt om de verstopping weg te krijgen met afwasmiddel? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met een ouderwetse ontstopper. Plaats de ontstopper in het water en druk hem stevig op de opening. Als het rubberen gedeelte niet helemaal onder water staat, voeg dan zelf water toe.

Trek de ontstopper vervolgens voorzichtig naar je toe als je zuigkracht voelt. Herhaal dit totdat je verstopping boven water komt. Zorg dat je niet te hard trekt, dit kan ervoor zorgen dat de verstopping dieper vast komt te zitten.

WC ONTSTOPPEN MET EEN VEER? LIEVER NIET!

Er wordt wel eens aangeraden om de wc te ontstoppen met een veer. Wij raden dit sterk af omdat de kans groot is de veer schade veroorzaakt in je toiletpot of leidingen. Daarnaast is de kans groot dat de veer te kort is voor een diepere verstopping.

WC NOG STEEDS VERSTOPT? SCHAKEL DE HULP IN VAN RIOOL TOTAAL SERVICE

Is het niet gelukt om je wc zelf te ontstoppen? Schakel de hulp in van Riool Totaal Service! Wij zorgen ervoor dat je wc snel en vakkundig ontstopt wordt. Onze loodgieters hebben het juiste apparatuur voor handen en kunnen de verstopping snel achterhalen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Direct een afspraak maken? Ook dat kan!

wc verstopt den bosch

Is jouw wc verstopt in Den Bosch of omgeving? Riool Totaal Service is een betrouwbare partij met een eerlijke prijs. Wij zijn zelf gevestigd in Den Bosch en dus zijn wij altijd snel op locatie. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedklussen. Heb je vragen of wil je direct van een verstopte wc af? Bel:+31 (0) 85 06 09 544 of maak een afspraak.

Wc verstoppingen

De grote prijsvraag bij een wc verstopping is bijna altijd: waar komt de verstopping vandaan? De meest voorkomende oorzaak is een vastzittend voorwerp. Denk hierbij aan een hele hoop toiletpapier of tampons. De verstopping bevindt zich vaak in de sifon (ook wel bekend als de zwanenhals of waterslot). De sifon heeft een kronkel die omhoog en omlaag gaat. De verstopping bevindt zich meestal in dit gedeelte.

Wat is de prijs om een wc te ontstoppen?

Bij Riool Totaal Service betaal je € 79,- inclusief voorrijkosten, een half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Deze prijs is wel exclusief btw.

Toiletpot verstopt

Een verstopte toiletpot is een van de naarste verstoppingen die er is. Het toilet kan natuurlijk niet meer gebruikt worden, maar dat merk je natuurlijk pas nadat de ontlasting in de toiletpot is. Dit gaat stinken en daarom moet de verstopping in de toiletpot zo snel mogelijk verholpen worden. Neem contact op met Riool Totaal Service om snel de verstopte toiletpot weer te kunnen gebruiken!

Verstopte wc afvoer

Een verstopte wc afvoer kan dieper zitten dan je denkt. Als de verstopping in de sifon zit, dan is oorzaak van de verstopping niet diep. Maar het probleem kan ook dieper in de afvoer van de wc zitten. Gebruik onze tips om je wc te ontstoppen met afwasmiddel of met een ontstopper. Leidt dit niet tot de oplossing? Neem dan contact op met Riool Totaal Service.

In welke steden en/of dorpen is Riool Totaal Service actief?

Riool Totaal Service heeft diverse loodgieters in dienst die je graag helpen om snel de verstopping aan je afvoer te verhelpen. Wil jij snel van je verstopte afvoer af? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 85 06 09 544maak een afspraak via of bekijk meer informatie hieronder. Onze locaties: Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg, Nijmegen, Oss, Oosterhout, Vught, Waalwijk, Helmond, Dongen, Raamsdonksveer, Kaatsheuvel, Drunen, Rijen, Oisterwijk, Schijndel, Veghel, Uden, Sint-Oedenrode, Gemert, Boekel, Zaltbommel en Wijchen.

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.