Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

RIOOLVLIEGJES BESTRIJDEN

Last van vliegjes uit je riool? Het is belangrijk om zo snel mogelijk de rioolvliegjes te bestrijden. Rioolvliegjes weten zich snel te verspreiden, waardoor je ze snel en effectief moet bestrijden. We vertellen je op deze pagina hoe je rioolvliegjes bestrijden gericht en effectief aanpakt. Lees snel verder!

verstopping pomp

HOE RIOOLVLIEGJES BESTRIJDEN?

De manier waarop jij rioolvliegjes bestrijden wilt, is afhankelijk van de grootte van het probleem. Het is in ieder geval te allen tijde belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt, aangezien je er hierdoor voor zorgt dat de rioolvliegjes zich niet verspreiden kunnen. Een paar manieren om rioolvliegjes te bestrijden, zijn als volgt:

  • Rioolvliegjes bestrijden met spray: de meest gebruikte oplossing is het gebruik van spray. Hiermee dood je alle vliegjes die zich bevinden op de plek waar je spuit, maar volledige garantie biedt het niet. Rioolvliegjes leggen namelijk eitjes, waardoor ze binnen no-time weer terug zijn. Spray is overigens wel effectief wanneer de vliegjes zich al door het huis heen hebben verspreid.
  • Warm water en baking soda: een vergelijkbare manier is het gebruik van warm water en baking soda. Hiermee probeer je de vliegjes uit te roeien en door te spoelen, maar ook dit brengt risico’s met zich mee, aangezien er een ophoping kan ontstaan en de vliegjes hierdoor kunnen terugkeren.
  • Rioolspecialist inschakelen: rioolvliegjes zijn vaak een gevolg van een ander riool probleem, zoals een ophoping. Door een specialist in te schakelen, kies je voor een partij die het probleem vakkundig aan kan pakken en zo het probleem bij de oorzaak aanpakt. De vliegjes komen zo niet terug.

Wat zijn rioolvliegjes?

Rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen, zijn kleine zwarte vliegjes in huis die vaak in vochtige en vieze omgevingen leven, zoals riolen en afvoeren. Ze zijn herkenbaar aan hun kleine formaat en de vleugels die een motachtige uitstraling hebben. De vliegjes leven voornamelijk in vochtige omgevingen en worden aangetrokken door etensresten. Hierdoor is het riool eigenlijk een perfecte woonomgeving voor ze..

Rioolvliegjes vormen geen direct gevaar voor de gezondheid, maar hun aanwezigheid kan wijzen op een onderliggend rioolprobleem. Bovendien kunnen ze bacteriën verspreiden en zijn ze simpelweg vervelend om in huis te hebben. Daarom is rioolvliegjes bestrijden essentieel om verdere problemen te voorkomen.

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

BESTRIJDING VAN RIOOLVLIEGJES IN JE HUIS

De bestrijding van rioolvliegjes in huis kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van waar de vliegjes zich bevinden en hoe ernstig de plaag is. Hieronder bespreken we enkele specifieke locaties waar rioolvliegjes vaak worden aangetroffen en hoe je ze daar het beste kunt bestrijden.

RIOOLVLIEGJES IN KRUIPRUIMTE BESTRIJDEN

Rioolvliegjes in de kruipruimte kunnen bijzonder hardnekkig zijn. Deze ruimte biedt vaak de ideale omstandigheden voor de vliegjes om zich voort te planten. Om rioolvliegjes in kruipruimte bestrijden, is het belangrijk om eerst de bron van het probleem aan te pakken, zoals vochtproblemen of lekkages. Daarnaast kun je een spray gebruiken om de aanwezige vliegjes te doden, maar zoals eerder vermeld, biedt dit geen garantie voor een blijvende oplossing. Het inschakelen van een specialist kan hierbij helpen om het probleem grondig aan te pakken en herhaling te voorkomen.

RIOOLVLIEGJES IN wc

Rioolvliegjes in de wc komen vaak voor doordat de vliegjes aangetrokken worden door het vocht en de afvalstoffen. Om deze vliegjes te bestrijden, kun je beginnen met het goed reinigen van de wc en het regelmatig doorspoelen met heet water en baking soda. Ook hier geldt dat een spray tijdelijk kan helpen om de vliegjes te doden, maar dat de eitjes vaak blijven zitten. Voor een definitieve oplossing is het belangrijk om te kijken naar mogelijke problemen in het rioolstelsel en deze aan te pakken.

ONZE WERKWIJZE

Wanneer je kiest voor onze diensten om rioolvliegjes te bestrijden, kun je rekenen op een grondige en professionele aanpak. Zodra jij contact met ons op hebt genomen, staan we binnen 24 uur bij je op locatie. We starten met een inspectie van je rioolstelsel om de bron van het probleem te identificeren. Vervolgens stellen we een plan van aanpak op dat specifiek is afgestemd op jouw situatie.

Onze specialisten gebruiken geavanceerde technieken en apparatuur om het probleem bij de wortel aan te pakken. Dit kan variëren van het reinigen en ontstoppen van de riolen tot het repareren van beschadigde leidingen. Door deze grondige aanpak zorgen we ervoor dat de rioolvliegjes niet terugkeren. Zodra het probleem is verholpen, geven we je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat de vliegjes ook niet snel terugkeren.

KOSTEN RIOOLVLIEGJES BESTRIJDEN

Bij Riool Totaal Service werken we volgens een vaste prijs van €79,- euro. Deze prijs omvat een half uur arbeidsloon, de voorrijkosten en het gebruik van basismateriaal. Deze prijs kan oplopen wanneer er extra materiaal wordt toegevoegd, of wanneer we ‘s avonds of in het weekend langs moeten komen. Omdat rioolvliegjes bestrijden vaak geen klus is die binnen een half uur gedaan kan worden, kunnen de kosten oplopen. Vooraf wordt er door ons altijd een schatting van de prijs gedaan, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

WAAR JE ONS KUNT VINDEN!

Wil jij zo snel mogelijk rioolvliegjes bestrijden? Je vindt ons op de volgende plaatsen!

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.