Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

Verstopte wasmachine

Een verstopte wasmachine is enorm frustrerend. Waar de wasmachine normaal gesproken een plek is om je kleren schoon te maken, zorgt een verstopte wasmachine juist voor het tegenovergestelde effect. Als het water slecht weg stroomt, kan dit een nare geur veroorzaken die je zeker niet in je was wil hebben.

Je verstopte wasmachine laten verstoppen is dus de juiste oplossing! Bij Riool Totaal Service staan we binnen 24 uur voor je klaar. Onze loodgieters zijn gespecialiseerd in alle soorten verstoppingen en weten precies wat er gedaan moet worden om jou van je probleem te verhelpen. Neem contact met ons op en ervaar het zelf!

riool totaal slang

Waarom je afvoer wasmachine ontstoppen door Riool Totaal Service?

 • 24/7 beschikbaar
 • Onze servicedesk is de hele dag, de hele week bereikbaar
 • Binnen 24 uur op locatie
 • Jouw verstopte wasmachine werkt morgen alweer
 • Werk volgens expertise
 • Onze loodgieters zijn opgeleid en weten dus precies wat ze te doen staat bij jouw probleem
 • Voordelige prijzen
 • Jouw wasmachine wordt ontstopt voor een standaardtarief van €79,-

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Afvoer wasmachine verstopt? Dit kun je doen!

Online zijn er veel tips te vinden over wat je zelf kunt doen wanneer je wasmachine verstopt is, maar veel hiervan raden wij niet aan. Wanneer de afvoer van je wasmachine verstopt is, is vrijwel het enige wat je kunt doen kijken of het probleem makkelijk te herkennen is. Zie je de verstopping zitten wanneer je de afvoer opent, dan kun je proberen dit los te halen en deze te verwijderen.

Wat je in ieder geval niet moet doen is het gebruik van azijn of baking soda. Bij verstoppingen zijn dit populaire huishoudelijke middelen om in te zetten, maar ze kunnen je hele wasmachine verpesten en daarmee ook jouw kleding. De juiste werkwijze is het inschakelen van een specialist, die namelijk precies weet wat er gedaan moet worden om jou probleem te verhelpen zonder dat je verdere schade oploopt.

Oorzaak van een verstopte wasmachine

Een verstopte wasmachine kent verschillende oorzaken. Vaak ontstaat de ontstopping door haar dat in je kleding blijft zitten en ophoopt in de afvoer van je wasmachine. Maar, er kunnen ook veel andere oorzaken zijn. Hierbij kun je denken aan vreemde voorwerpen die per ongeluk in de wasmachine belanden. Verouderde wasmachines kunnen ook verstopt raken als teken van veroudering.

Wasmachine afvoer verstopt: zelf ontstoppen of laten ontstoppen?

Is jouw wasmachine afvoer verstopt? Dan zul je je vast afvragen of je hier zelf een rol in kunt spelen. We leggen je graag uit wat je zelf kunt doen en wat je beter aan een specialist kunt overlaten!

Wasmachine zelf ontstoppen

Wanneer je een wasmachine zelf wil ontstoppen, kun je in de meeste gevallen niet veel meer doen dan de afvoer controleren en het opgehoopte haar eigenhandig proberen te verwijderen. Alle overige werkzaamheden kun je beter laten uitvoeren door een specialist die hiervoor opgeleid is. Toch betekent dit niet dat je helemaal niets kunt doen, want je kunt de situatie al wel zo helder mogelijk omschrijven. Hierdoor kan de specialist gerichter te werk gaan en zal jouw verstopte wasmachine sneller ontstopt zijn.

Wasmachine laten ontstoppen

Wanneer je ervoor kiest om je wasmachine te laten ontstoppen, kies je voor een gespecialiseerde dienst waarin je wasmachine binnen no-time weer werkt. Een specialist gaat gericht te werk en is voorzien van de juiste materialen, waardoor er secuur werk geleverd kan worden. De reden van de verstopping wordt eenvoudig gevonden, waarna alle juiste handelingen worden uitgevoerd die jouw wasmachine weer laten werken als vanouds.

Onze werkwijze

Bij Riool Totaal Service maken we standaard gebruik van een vaste werkwijze. Hierdoor weet jij wat je van ons kunt verwachten en weten onze specialisten waar ze precies aan toe zijn. Deze werkwijze ziet er als volgt uit:

 • Probleemherkenning: jij merkt dat je wasmachine verstopt is en wil hier iets aan laten doen. Je onderzoekt de situatie en kijkt of je zelf iets kunt doen. Is dit niet het geval, dan neem je contact met ons op.
 • Contactopname: wij staan 24/7 voor je klaar. Nadat jij contact met ons opneemt, spreken we samen een moment binnen 24 uur af waarop één van onze loodgieters bij jou langs komt.
 • Op locatie: op het afgesproken moment zijn we bij je! We proberen binnen een halfuur jou van je probleem te verhelpen.
 • Advies: om er voor te zorgen dat je niet opnieuw met een verstopte wasmachine komt te zitten, voorzien we je van advies. Je krijgt simpele trucjes te horen die je eenvoudig kunt toepassen, waardoor we niet nogmaals hoeven langs te komen.
 • Onze tarieven

  Bij ons betaal je een standaardtarief van €79,-. Deze kosten bevatten een halfuur arbeidsloon, het standaard materiaal en de voorrijkosten. De prijs kan oplopen wanneer er sprake is van een weekend- of avondtarief of wanneer er gebruik wordt gemaakt van extra materialen.

  Waar vind je ons?

  Riool Totaal Service is jouw specialist in het zuiden van het land! We werken onder andere in de volgende plaatsen.

  DIRECT CONTACT

  € 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.