Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

WATER WEGPOMPEN

Wateroverlast in huis? In de meeste gevallen is het water wegpompen erg eenvoudig. Riool Totaal Service heeft ervaring met verschillende klussen door het hele riool. Water wegpompen is voor ons dus ook geen enkel probleem. We nemen je mee en vertellen je hoe je dit het best kunt aanpakken!

riool totaal pomp

Waarom je water wegpompen door Riool Totaal Service?

 • Snel beschikbaar
 • Onze specialisten zijn binnen 24 uur beschikbaar om het water weg te pompen
 • Gericht te werk
 • Op basis van kennis en ervaring weten we precies wat er moet gebeuren
 • Laag tarief
 • We hanteren een standaardtarief van slechts €79,-
 • Altijd bereikbaar
 • Spoedgeval? We zijn 24/7 bereikbaar!

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Hoe komt water in je kruipruimte?

Water in je kruipruimte is vaak een probleem bij veel regenval. Het regenwater blijft in de grond zitten en trekt door je muren heen naar je kruipruimte. In extreme gevallen trekt het water zelfs door het cement, waardoor je kruipruimte volloopt.

Een andere veelvoorkomende reden is een kapotte riolering. Dit kan veroorzaakt worden door dezelfde regenval, maar ook door een verstopping of een kapotte buis. Het water loopt niet correct door je riolering, waardoor het ergens anders terecht komt en uiteindelijk in je kruipruimte belandt. Het water in de kruipruimte wegpompen is hierbij de eerste stap, de riolering repareren de tweede.

Hoe werkt water wegpompen?

Wanneer je water wil wegpompen, kijken we eerst naar hoeveel wateroverlast er is. In sommige gevallen spreken we over een frustrerende druppel die je constant hoort, maar soms is er ook echt sprake van een serieus lek waardoor een gehele ruimte volgelopen is. Wanneer het probleem is bepaald, wordt er gehandeld volgens de situatie. Bij een klein lek wordt de riolering gerepareerd en het water weggehaald, bij een groot lek wordt er gewerkt met een buizensysteem dat het water snel weghaalt.

Kun je water onder je huis zelf wegpompen?

In sommige gevallen kun je water onder je huis wegpompen zelf proberen. Je kunt werken met een traditioneel systeem waarin je samen met elkaar emmers doorgeeft en leegt in een nabij riool, of je kunt investeren in een pompsysteem waarmee het vocht verwijderd wordt. Toch helpt dit nog niet altijd.

Wat kun je zelf doen?

Om het lek boven water te krijgen, is het eerst belangrijk om te achterhalen waardoor je ruimte is volgelopen. Dit kan vanuit de grond komen, waardoor er weinig tegen te doen is. Maar, het kan ook uit het riool komen. In dit geval merk je vaak dat er een nare geur aan het water zit en is het ook mogelijk dat je last ervaart bij doorspoelen of bij het douchen. Deze informatie kun je doorgeven aan een specialist, die hierdoor gelijk adequaat kan handelen.

Water laten wegpompen

De volgende stap is het water laten wegpompen. Onze specialisten helpen je hier graag bij. We hebben al het juiste materiaal in huis om jouw wateroverlast te verhelpen, maar kijken ook kritisch naar hoe dit is ontstaan. Met onze kennis van riolering zorgen we ervoor dat het lek niet terug zal keren en dat de nodige reparaties uitgevoerd worden indien nodig.

Water laten wegpompen? wij staan 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Zo pompen wij je water weg

Onze specialisten werken altijd volgens een vast stappenplan. Heb jij last van wateroverlast, dan doorloop je de volgende stappen!

 1. Contact opnemen: eerst is het aan jou om contact met ons op te nemen. Je vertelt ons wat het probleem is en waar het mogelijk door veroorzaakt kan zijn. Samen plannen we een moment in om bij je langs te komen.
 2. Inspectie: op het afgesproken moment staat één van onze specialisten voor de deur. Deze begint met een inspectie: door eerst te kijken waar het probleem is veroorzaakt, kan deze gericht te werk gaan.
 3. Water wegpompen: nu is het tijd om het water uit je ruimte te halen. Hoe dit wordt gedaan is afhankelijk van de situatie.
 4. Reparatie: waar nodig wordt er een reparatie uitgevoerd, zodat het probleem niet nogmaals zal voorkomen.

Water wegpompen kosten

Bij Riool Totaal Service werken we voor al onze diensten met een standaardtarief van €79,-. Deze prijs omvat de voorrijkosten, het basismateriaal en een half uur arbeidsloon. De prijs is exclusief btw en kan oplopen bij het wegpompen van water in je huis, door het gebruik extra materialen, avond- of weekend toeslagen en eventuele reparaties.

Riool totaal Service: jouw specialist

Riool Totaal Service is jouw specialist! Doordat we 24/7 voor je klaar staan, kunnen we het water wegpompen zo snel mogelijk uitvoeren. Dit doen we voor je in de volgende steden!

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.