Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

Wasbak verstopt

Zit jouw wasbak verstopt? Je merkt dit snel vanwege vervelende geurtjes of water dat slecht wegstroomt. Een wasbak die verstopt is kan gelukkig eenvoudig verholpen worden. We vertellen je hoe je dit zelf kunt doen, maar ook hoe wij als specialist voor je kunnen optreden!

riool totaal slang

Waarom je wasbak ontstoppen door Riool Totaal Service

 • Snel op locatie

 • Nadat jij op contact heb opgenomen, proberen wij binnen 24 uur bij je te zijn

 • Altijd bereikbaar

 • Onze loodgieters staan 24 uur per dag voor je klaar

 • Secuur werk

 • Een wasbak ontstoppen is een precisiewerkje, dat onze specialisten graag voor je uitvoeren

 • Voordelige tarieven

 • We hanteren een prijs van slechts €79,- voor een half uur werk

Een verstopping komt nooit gelegen, daarom staan wij 24/7 voor je klaar.

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.

Verstopte afvoer wasbak? Dit kun je doen!

In vergelijking met andere verstoppingen is een verstopte afvoer in je wasbak goed zelf te regelen. Vaak gaat het hier namelijk over een oppervlakkige verstopping, die je kunt verhelpen door het putje te openen en de ophoping zelf te verwijderen. Wanneer je wasbak verstopt zit, komt dit vaak door ophopende etensresten. Niet het meest leuke taakje, maar wel snel uit te voeren.

Online lees je ook vaak dat je de wasbak kunt ontstoppen door warm water, soda en azijn door te spoelen. Dit kun je proberen, maar weet dat dit alleen helpt tegen vetophoping. Is er sprake van een verstopping door etensresten, dan zal dit niet helpen en het mogelijk alleen maar verergeren.

Oorzaak van wasbak verstopt

Is jouw wasbak verstopt? Dit kan meerdere redenen hebben! Een wasbak verstopping wordt vaak veroorzaakt door etensresten of vetresten die doorgespoeld worden en blijven kleven. De resten hopen zich op, waardoor ze uiteindelijk geen water meer doorlaten.

In een zeldzaam geval kan een verstopte wasbak ook veroorzaakt worden door vreemde voorwerpen die doorgespoeld worden. Vaak gaat het hier over een plastic verpakking of kinderspeelgoed.

Ontstoppen wasbak: zelf doen of laten doen?

Het ontstoppen van je wasbak is in vergelijking met andere verstoppingen relatief goed te doen. Toch raden we niet altijd aan om deze klus zelfstandig uit te voeren. We leggen je uit wanneer wel en wanneer niet!

Zelf doen

Vaak is het ontstoppen van je wasbak niet meer dan het putje losdraaien en de resten verwijderen. Vooral met etensresten is dit een eenvoudig klusje; met vetresten wordt het al iets lastiger, maar is een goede schoonmaakbeurt vaak ook al voldoende. Het is hierbij wel belangrijk dat je de verstopping met het blote oog kunt zien: je wasbak zelfstandig doorzoeken kan schade aanrichten.

Laten doen

Weet je niet 100% zeker waar de verstopping zich bevindt, dan raden we je direct aan om je wasbak die verstopt is uit handen te geven aan een specialist. We ontvangen graag informatie over wat de huidige situatie is, zodat we hier op in kunnen spelen qua welk materiaal we meenemen. 

Uiteraard mag je de klus ook aan een specialist overlaten als je wel weet waar je wasbak verstopt is. We helpen je graag, in alle gevallen.

Het stappenplan

We proberen met onze klanten altijd een vast stappenplan te doorlopen. Zo weet jij precies waar je aan toe bent, maar zorgen we er ook voor dat onze specialisten zo gericht mogelijk te werk kunnen gaan. Is jouw wasbak verstopt, dan werken we volgens de volgende werkwijze!

 1. Jij ervaart last. Of het een nare geur of omhoogkomend water is – jij merkt dat je wasbak verstopt is. Eerst probeer je dit te lokaliseren, zodat je kunt inschatten of je het zelfstandig kunt aanpakken of niet.
 2. Contact opnemen. Via e-mail, telefoon of ons contactformulier rijk jij naar ons uit. Je vertelt ons wat het probleem precies is, zodat wij een inschatting kunnen maken van welke materialen we in gaan zetten. Samen plannen we een moment in dat zo snel mogelijk plaatsvindt.
 3. Jouw wasbak ontstopt: op het afgesproken moment komen we bij je langs om jouw wasbak te ontstoppen. Dit duurt in de meeste gevallen niet langer dan een half uur. Hierna ontvang jij nog kort advies over hoe je de ontstopping de volgende keer kunt voorkomen, waarna jij weer van je wasbak kunt genieten als vanouds.

Wat kost een wasbak ontstoppen?

Bij Riool Totaal Service hanteren we een vaste standaardprijs van €79,-. Deze kosten bevatten de voorrijkosten, een half uur arbeidsloon en de basismaterialen. Er kunnen extra toeslagen bovenop komen als het gaat om werkzaamheden in het weekend of na 18.00.

Hier zijn we actief!

Is jouw wasbak verstopt? In de volgende steden helpen we je!

DIRECT CONTACT

€ 79,- Inclusief voorrijkosten, half uur arbeidsloon, basismateriaal en garantie. Exclusief btw.