Onze klanten waarderen ons met een 4.8
sterren
phone

Het verhelpen van stankoverlast

Misschien ken je het wel: stankoverlast uit de schootsteen, wc of douche. Dit leidt natuurlijk tot irritaties, vooral als de stank niet weg gaat. Er kunnen hiervoor verschillende oorzaken zijn, maar het ontdekken van de oorzaak en het oplossen van het probleem zijn vaak geen prettige werkzaamheden. Onze rioolspecialisten komen graag bij je langs en gaan voor je aan de slag om de stank te verhelpen.

ontstoppen

Oorzaken stankoverlast

Een vieze stank in huis duidt in veel gevallen op een rioolprobleem. Een rioollucht kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de rioollucht veroorzaakt worden door een verstopping, een lekkage of andere factoren. Zo is het mogelijk dat de sifon defect is, de leiding verkeerd is geplaatst of de ontluchting niet goed is. Daarnaast kan een verzakking ervoor zorgen dat de riolering is verplaatst en niet meer goed aansluit, met stankoverlast als gevolg.

Wat kan je er tegen doen?

Het opsporen van de oorzaak is nog niet zo makkelijk. De lucht die je in een bepaalde ruimte ruikt, kan namelijk heel ergens anders vandaan komen. Ga na of de buren ook stankoverlast ervaren. Dit kan er namelijk op duiden dat er meer aan de hand is, óf dat het probleem bij hen ligt.

Handige tips:

  • Spoel ongeveer 5 minuten alle leidingen in je pand of huis door.
  • Ga na of de waterstand in de sifon juist is (vraag aan een specialist hoe dat werkt).
  • Gebruik een vloeibare ontstopper voor de leidingen voor de beste reiniging en blijf bij chemische producten weg!

Voorkomen van stankoverlast

Door je afvoer regelmatig te onderhouden kan je verstopping voorkomen waardoor je minder kans hebt op stankoverlast. Houd dus de putjes, sifons en gootstenen goed schoon!

Stankoverlast laten verhelpen door Riool Totaal Service

Heb je last van stankoverlast en kun je de oorzaak niet vinden, of weet je simpelweg niet hoe je de rioollucht moet verhelpen? Wacht dan niet te lang en neemt contact met ons op of maak direct online een afspraak!